| 0 yorum ]

    2008-2009 kış sezonunda trendler arasına girmeyi başaran tarzları,en çok kullanılan kumaşları ve aksesuarları bir araya toplayarak bu kışın en çok tercih edilen 10 unsurunu sizler için bir araya getirdim.Tabi bu toplamanın dışında kalan ve çok trend olan başka şeylerde var onlarada blogumda sıksık yer veriyorum.Mesela;opak çoraplar,yırtık kotlar,sokak modasının hayatımıza soktukları....gibi.Şimdi ise bu toplamaya geçelim


1.)Streç Pantolonlar
    Ünlülerinde en çok tercih ettikleri arasına bir anda girebilen bu streç pantolonlara Legging pantolonda deniliyor.Bu pantolonlarda özellikle siyah renk tercih ediliyor.Ama opak çoraplarında çok moda olduğunu düşünürsek yakında rengarenk legginglerinde piyasaya sürüleceğini düşünüyorum.
3.)Asimetrik Yaka Kesimleri
    Bu sezon yakalarda oldukça kalabalık seçim alternatlari mevcut.Hakim yaka,oval yakalar ve tabi v yakalar bunların başında geliyor.Bu sezonun en dikkat çekilen unsurlarından biriyse yakaların kurdelalarla kapatılması.
4.)Püskül Ve Kürk
    Bir ara hayvan kıyımına son vermek adına modacılar kürklerden tamamen vazgeçmişlerdi.Ama bu dönemi geride bıraktık.Bu sezon kürkler yine en gösterişli çağını yaşıyorlar.Bu sezon kürklere püsküllerde eşlik ediyor.60'ların bir getirisi olarak düşündüğüm püsküller bu sezon oldukça çok kullanılıyor.

4.)Etekler
    Bu sezonun etekleri yüksek belli ve dar etek uçlarına sahip.Bu tür etekler vücut hatlarına son derece dikkat çekiyor.Bu etekleri balık etli bayanların kullanmasını önermiyorum.Eteklerde yine siyah ve gri en çok tercih edilen renkler.
5.)Geniş Yakalı Montlar
     Kış sezonunda şüphesiz en gözde parçalardan biri montlardır.Bu sezon montlara kemerlerde eşlik ediyor.Montlarda en çok dikkat çeken unsurlar geniş yaka kesimleri ve kendiliğinden kaşkollü olan montlar.Bu sezon montlardada çok geniş bir renk skalası var.Fıstık yeşili,gri,siyah ve kırmızı şüphesiz en çok tercih edilen renkler arasında yer alıyor.
6.)Ekoseler
      Uzun bir aradan sonra ekoseler ilk defa bu kadar moda oldu.Baştan aşşağıya kadar ekoseli ürünler üretiliyor.Bunların vaz geçilmezi ekoseli gömlekler ve montlar.
7.)Bohem Kıyafetler
    Bu sezon geçtiğimiz sezonlardan farklı olarak bohem tarzıyla Hippi tarzı adeta birleşiyor.Kelime anlamı olarak" günü birlik yaşamak "olan Bohem,uçuk kaçık modellerle modacılara ilham veriyor.Geniş takılar,püsküllü saçaklı aksesuarlarıyla bohem tarzı bu sezonda trendler arasında.
8.)Atkılar
     Atkılar bunun yanısıra özellikle puşi takmak bu sezon çok moda.Üşümekle alakası olmadan her kıyafetinize uygun atkılar takabilirsiniz.Atkılarda en çok tercih edilen renkler;siyah ve gri.
9.)Elbiseler
     Her sezonun vazgeçilmezi olan elbiseler bu sezonda oldukça moda.Leopar desenler elbiselerde yeniden kendini göstermeye başladı.Koyulu açıklı tüm haki renklerin iç içe olduğu ebruli tonlardaki renklerde elbiselerde çok kullanılıtor.Bu sezon elbiselerde tek omuzlularda sıksık tercih ediliyor.
10.)Millitary
      2000'li yılların başında türeyen millitary tarzı bu sezon ceketlerde ve şapkalarda oldukça çok etkisini gösteriyor.Sert bir görünüm çizen bu tarzın bir çok takipçisi var ve bu sezon en çok kullanılanlar arasında.

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...