| 2 yorum ]

Çok yoğun bir dönemdeydim.Okuyucularımın sorularına ve isteklerine cevap verekte geciktim.Şimdi bunu telafi etme zamanı geldi.Özellikle çok uzun süre önce bana ne giymeliyim diye danışan Arzu Aydoğan'a ve e-mail adresime sorularını gönderenler için bu haberi hazırlamaya karar verdim.Sorular genelde şöyleydi;rahat ve farklı giyinmeyi seviyorum boyumu giysilerimde daha uzun nasıl gösteririm? şeklindeydi.Gelelim bu soruların cevabına...Kısa boylu kadınlar seçimlerini genelde mini eteklerden yana kullanmalılar.Yada dizin hemen üzerinde biten etekleri giymelerini tercih ediyorum.
Yukarıdaki fotoğraflarda Rachel Bilson'un özel gecelere katılırken seçmiş olduğu bazı elbiseleri görüyoruz.1.63 boyunda olan Rachel Bilson tercihini genelde dizlerinin hemen üzerinde biten etek boylarından yana yapıyor.Sağdan 3. etek modeli benim favorimdir.Eğer böyle bol kesim ve hareketli uçlara sahip eteklerden hoşlanıyorsanız tek renk etekler tercih edin.Bu modelde açık renkte çok iyi durur.Yaz ayları için ise bol desenli etekler tercih edilmeli.
Yukarıdaki fotoğraflarda Hayden Panettiere'nin gece kıyafetlerini görüyoruz.Kendisinin boyu 1.55 ama minyon fiziğine öyle çok yakışan elbiseler seçiyor ki yürürken adeta devleşiyor.
-Eğer seçiminizi dar mini etekten yana ise;koyu renk bir etek giymeyi tercih edin veya yaz aylarında açık renk üzerine koyu desenlerde olabilir.Bu sizi olduğunuzdan daha uzun ve daha zayıf gösterecektir.Ya da pileli bir etek giyecekseniz;ekose kumaşları ya da düz renkli kumaşları tercih etmeniz gerekir.

Uzun elbiselerde çok kötü durmuyor.Ama yinede arada bir değişiklik yapmak için giyilmeli.Ağırlıklı olarak kısa etekler tercih edilmelidir.Diz altı eteklerde kullanılabilir böyle durumlarda;eğer dar bir etekse düz renkler tercih edilmelidir.Unutulmaması gereken bir detay;diz altı eteklerde çok fazla karışık desenlerden uzak durmanız önerimdir.
Birazda günlük hayattan bahsetmeliyiz.Düşük belli dar pantolonlar için düz renk veye çizgili modelleri kullabilirsiniz.Tabi gömlek seçimleride önemli.Yüksek belli pantolonların moda olamsıyla gömlekler bel hizasından beri içeri sokulmaya başlandı.Böyle kombinlerde kısa boylu hanımlara önerimdir.Özellikle yukarıdaki fotoğraflarda baştan 3.kombin (lauren Condrad.Boyu 1.64) çok şık durmuş
Spor giyimde de dar kesimli pantolonları öneririm.Bol kesimlerden ise kesimlikle uzak durmanız gerekir.Yukarıdaki fotoğraflarda ashley Tisdale'nin (boyu 1.60) başarılı kombinlerini görüyoruz.Günlük hayatta kullanabileceğiniz en şık kombin;Skinny jean,trend hırkalar ve topuklu ayakkabı üçlüsü olabilir.
Bu arada Sevgili okuyucum Arzu hanım öğretmen olduğunu belirtmiş.Onun için ayrıyetten çok şık üç tane önerim var.Son zamanlarda Victoria Beckham'ın tasarladığı elbiseler adeta öğretmen elbiselerini andırıyor.Yine yukarıdaki fotoğraflardan beyazlı,pantolon-ceket kombin muhteşem gözüküyor.Kesinlikle öneririm.Hatta o cekette bayıldım diyebilirim.

2 yorum

Adsız dedi ki... @ 27 Haziran 2012 06:31

Benim de böyle bir sorunum var :( Allahtan codentry de kendim için modeller bulabiliyorum :)

Adsız dedi ki... @ 6 Şubat 2013 10:35

teşekkürler işime yaradı

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...