| 4 yorum ]

Modada retro tarzı;geçmişin izlerini taşıyan,eskiye dönük dönemlere ait moda çizgilerini günümüze uyarlanması anlamındadır.Bu tarz zamanının en iyi örnekleri;Marilyn Monroe ve Audrey Hepburn ilk akla gelenlerdir.Resimlerden de anlaşılacağı gibi retro bir yaşan stili halinede gelebilir.Ama sadece modayla ilgili olarak yapacağımız bu sınırlamada,modaya ait retro detayları;gösterişli dalgalı topuzlar,kırmızı rujlar,kürkler,ağır ve taşlı takılar,işlemeler,fırfırlar, güpürler kısaca hemen herşeyde mubalaya kaçmaktır.



4 yorum

madammoda dedi ki... @ 9 Kasım 2009 13:56

Retro seni seviyoruuuuum :)))

Kürksever dedi ki... @ 9 Kasım 2009 14:08

Fotoğraflar hangi dergide yayınlanmış acaba? Çok beğendim! Özellikle ilk resim, tüm detaylarıyla olağanüstü! Şapkadan sarkan ve modelin yüzüne doğru inen peçe çok şık, aynı zamanda da gizemli. Elbisenin kat kat inen kıvrımları ayrı bir güzel. Fotoğrafın siyah beyaz olması da bütün kontrastları daha bir vurgulamış. Gümüş tilki kürk zaten siyah beyaz fotoğraflarda hep güzel çıkar, burada ayrı bir asalet katmış.

"Daima genç" şeklinde atılan başlığı da son derece anlamlı buldum. Bu isimli bir film vardı, sanırım Mel Gibson oynuyordu, yıllar önce bir kazada ağır yaralanan pilotu bir deneyde donduruyorlar ve günümüzde uyanıyordu. Burada da Retro giyim tarzının uyandırdığı yaşadığımız zamana ait olmama, geçmişten kopup gelme hislerine atıfta bulunuyor sanırım. Bu kıyafetleri hep eski soluk resimlerden, filmlerden hatırlarız. Dolayısıyla bu kıyafetleri giyen birinin yaşlı olması gerekir. Genç yaşta birinin üstündeki retro kıyafetler ise bu mantıkla, giyenin gençliğine vurgu yapacaktır.


Benim anladığım, Retro giyim tarzını taşıyabileceklerin olduklarından daha genç görünecekleri, ama dikkatli olmazlarsa da olduklarından çok daha yaşlı ve hatta rüküş görünecekleri...

Aysan dedi ki... @ 10 Kasım 2009 01:17

Beğenmiş olduğunuza sevindim.Resimler V Magazine dergisinden.60'lar sloganı var çekimlerin detaylarında.Fotoğrafçıda çok başarılı bir isim:Sebastian Faena.

lumiere dedi ki... @ 12 Ocak 2013 14:28

Retro yu araştırırken girdiğim muhteşem fotoğraflı ve sade anlatılmış sayfa için teşekkürler.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...