| 0 yorum ]

Vintage modasal anlamda;modada eskiye dönüşü anlatır.Tam anlamıyla vintage giyinmek ayrı bir özen ister.Gerçekten 60'lardan ve 70'lerden kalan elbiseleri bulup giyinmek yürek ister doğrusu.Vintage moda olduğundan beri bir çok marka podyumlarından Vintage rüzgarı estirmeye başladı.Yeni tasarlanan vintage kıyafetler sezonun en çok tercih edilenlerinden.Bu yazımda sizlere vintage tarzını elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.
Moda da eskiye dönüşün sinyallerini blogumda sıksık veriyorum.Şu aralar gardolabımı yenilerken bende vintage tarzda kıyafetleri ön planda tutmayı tercih ediyorum.Özellikle 70'lerden kalan parçalar bu sezonun en büyük ilham kaynaklarından.Vintage ile birlikte;kabarık omuzlar,kalem etekler,dantel detaylar,klasik ayakkabılar (oxford tarzı),kaşe montlar,kapitoneler,büyük kemerler,kelebek güneş gözlükleri ve dekorasyondada eskitme mobilyalar ön plana çıkmaya başladı.
Yukarıdaki fotoğrafta eskitme bir yatağın önünde yine vintage ögelerle sergilenen bir kıyafet söz konusu.Şifon bluzlar vintagenin etkisiyle yeniden bayrağını dalgalandırmaya başladı.Unutmayınki 70'ler en kadınsı tasarımların sergilendiği yıllardan biriydi ve moda tarihine damgasını vurdu bu yüzden transparanlık ve dantellerin içinden gülümseyen iç çamaşırlarıda oldukça moda.Bu sezonu en iyi bir şekilde taşımak yürek ister... Retro tarzlarda vintagenin etkisiyle yeniden gündemde çünkü retro 60'lı yılların göz bebeğiydi...Retro tarzına ait bilgileri buradan bulabilirsiniz. İnciler,belden başlayan uzun ve çan etekler,retro dantelli eldivenler,country tarzını yansıtan çiçeklerde vintage ögelerinden bazıları...Yukarıdaki kolajda vintage bir panço,eldiven,çanta ve vintage şapka modellerini görüyorsunuz. Son zamanların en karekteristik vintage elbisesini ise Sienna Miller taşıdı.Tam anlamıyla ve her detayıyla tam bir vintage örneği olan bu şahane elbise vintage elbise arayanlara adeta bir yol gösterici. Birazda vintage bluzlardan bahsetmek istedim.Country tarzında çiçek işlemeleri ve danteller vintage bluzların en şık detaylarını oluşturuyor.Böyle vintage bir bluzu dizlerin altında midi boylaki bir etekle tamamlayabilirsiniz. Sizlere Vintage'nin iki yüzünüde gösteren çekimler sunuyorum şimdide.Biri 60'lar ve 70'leri çağrıştıran cosmopolit bir kadın,diğeri daha eski çağlara ait olan biraz helenistik, doğa çağrışımlarıyla çok az country'de olsa daha çok minimalist öğeler taşıyan bir çekim .Türkiye'de vintage tarzını en iyi şekilde temsil eden Ece Sükan'ın dediği gibi kısaca "Herşey Vintage"...

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...